top of page
vintage-4288124_1280.png

Ohjeita vuokraajalle

Kiitos, kun valitsit meidät osaksi tärkeää juhlapäivääsi! <3

Otamme mielellämme vastaan kuvia juhlapäivältä esimerkiksi Ig:ssä @miobellaseinajoki. Ilmoitathan kuvan yhteydessä, jos et halua meidän jakavan kuvaasi.

Lisäsimme tälle sivulle muutamia usein esille tulleita kysymyksiä, ja ohjeita mekkojen kiinnittämiseen. Jos tarvitset apua mekkoon tai vannehameeseen liittyvissä asioissa, soita tai tekstaa 0451404650 tai laita sähköpostia myynti@miobella.fi

Kysymyksiä ja vastauksia

- Milloin vuokratun tuotteen voi noutaa?

Vuokratun tuotteen voi noutaa aikaisintaan juhlia edeltävällä viikolla tiistaista alkaen. Maksimivuokra-aika on 2 viikkoa. Tarvittaessa voit ostaa lisävuokrapäiviä 10€/vrk.

- Milloin vuokrattu tuote täytyy palauttaa?

Sovimme tarkemmasta palautuspäivästä vuokraajan kanssa, mikäli tarvitsemme esimerkiksi vannehameita toisille vuokraajille pikimmiten. Jos emme ole sopineet kanssasi tiettyä palautuspäivää, riittää kun palautat vuokraamasi tuotteet tanssien jälkeisellä viikolla, kuitenkin niin, että vuokra-aika on maksimissaan kaksi viikkoa. Yli menevistä päivistä veloitamme 10€/päivä.

- Miten palautan vuokraamani mekon/vannehameen?

Vuokratut tuotteet voi palauttaa myymälämme aukioloaikana. Aulasta löytyy yleensä rekki vuokrapalautuksia varten. Mekon/vannehameen voi jättää roikkumaan rekille, jos pukupussin taskusta/vannehameen muovipussista löytyy vuokraajan sukunimi. Jos nimi puuttuu, voi vuokratun tuotteen tuoda myös kassalle.

- Mitä tehdä, jos mekko hajoaa juuri ennen tansseja/harjoituksissa?

Haavereita sattuu, olkaimia irtoaa ja vetoketjuja/nyörilenkkejä hajoaa ennen tansseja tai ensimmäisen esityksen aikana. Näissä tilanteissa on erittäin sallittua korjata mekkoa itse käsin ommellen tai hakaneuloilla. Tämän takia suosittelemme aina ottamaan tanssiaispaikalle mukaan neulan ja lankaa sekä hakaneuloja. Myös joidenkin koulujen opettajat/vastuuhenkilöt saattavat olla varautuneita korjaustilanteisiin. Jos mekko hajoaa ja tanssiaispaikka on lähellä Seinäjokea, voit myös tulla suoraan käymään tai soittaa meille, autamme aina kun pystymme. Hajoamisten välttämiseksi toki toivomme, että mekkojen kanssa liikutaan varoen ja vetoketju suljetaan oikein (katso kuvaohje alempaa tältä sivulta).

- Mekon vetoketjusta irtosi koukku, mitä teen?

Jos mekon vetoketjun yläosasta irtoaa koukku tai sen vastapala, ei kannata hätääntyä. Koukku on tarkoitettu vain helpottamaan mekon vetoketjun vetämistä kiinni, eikä vetskari aukea itsekseen vaikka koukkua ei olisikaan. Katso kuvaohje alempaa vetoketjun sulkemiseen turvallisesti ilman koukkua.

- Mekko meni rikki, helma repeytyi tai sotkeutui, mitä teen?

Palauta mekko meille siinä kunnossa kuin se on, mutta ilmoita meille sattuneesta vahingosta palauttaessasi. Älä pese tai korjaa mekkoa itse tanssien jälkeen. Ensisijaisesti pyrimme korjaamaan repeymät ja pesemään pois tahrat. Yleensä mekoille sattuneet vahingot ovat ratkaistavissa, mutta jos mekkoa ei voi korjata tai putsata, olemme teihin yhteydessä sopiaksemme jatkosta. 

- Voinko laittaa itseruskettavaa tai käydä suihkurusketuksessa, vaikka minulla on vuokramekko?

Kyllä, mutta laitathan rusketuksen muutama päivä ennakkoon, ja vältäthän sellaisia itseruskettavia, joiden olet huomannut tahraavan vaatteita/lakanoita. Iho tulee pestä kunnolla (mielellään useamman kuin yhden kerran) rusketuksen jälkeen, sillä hiki voi irrottaa väriä ja tahrata mekon/vannehameen. Rusketuksen aiheuttamat tahrat ovat ikävä yllätys meille, sillä niitä on hankala poistaa pesussa.

- Miten vannehame ja mekko puetaan?

Helpoin tyyli on aloittaa vannehameesta. Vannehame puetaan alakautta niin, että alimmainen vanne on noin 10-25cm irti maasta. Vannehameen ideaali korkeus riippuu paljon tanssijan kävelytyylistä ja kengistä, eli voit vanteen pukemisen jälkeen laittaa kengät jalkaan ja testailla liikkumista. Jos jalat hakkaavat vanteeseen, kannattaa sitä nostaa vielä vähän ylemmäs tai ottaa lyhyempää askelta. Vannehameen yläosaa voi tarvittaessa rullata, mikäli et muuten saa vannetta hyvään korkeuteen. Jos mekossa on/olet ompeluttanut sinne vannekoukun/koukkuja, voit sujauttaa vannehameen reunan koukun sisälle. (Vannehameen kiinnitys ihoon mekkoteipillä on myös toimiva tapa pitämään vannehametta paikoillaan tarvittaessa.)

Tämän jälkeen voit pukea mekkosi yläkautta. Tähän vaiheeseen kannattaa pyytää joku avuksesi. Avatkaa vetoketju täysin auki ja purkakaa nyörejä sen verran, että mahdut pujahtamaan mekkoon. Käykää vielä lopuksi läpi mekon kaikki kerrokset ja tyllit kevyesti käsin suoristellen.

- Saako mekkoa silittää?

Silitysraudalla silittämistä emme suosittele, mutta mekkoa voi varovasti höyryttää esim. vaatehöyrystimellä. Jos teillä ei ole höyrystintä, voi myös tavallisesta silitysraudasta päästää höyryä. Jos ryppy ei lähde höyryllä, voi silitysraudan säätää pienelle teholle ja koittaa varovasti silittää mekon kangasta esimerkiksi valkoisen pyyhkeen läpi. Juhlapukukankaat ovat herkkiä rikkoutumaan ja palamaan ohuutensa vuoksi, joten olethan erityisen varovainen! Ethän stressaa liikaa pienistä rypyistä, niitä usein ilmaantuu päivän aikana lisää. :)

Vetoketjun kiinnitys

Piilovetoketjua ei kannata milloinkaan sulkea kireässä V-asennossa, sillä ne ovat herkkiä rikkoutumaan. Jos mekossa on koukku tallella(kuva 1), kannattaa koukku laittaa ensimmäisenä kiinni. Jos vetoketju tuntuu edelleen kireältä koukun ollessa kiinni tai mekossa ei ole koukkua(kuva 2), voi mekon käyttäjä painaa käsillään kylkiään vasten ja työntää kangasta peukaloilla vetoketjua kohti. Tämä helpottaa vetoketjun kiinnitystä.

Älä koskaan yritä vetoketjua kiinni yksin!

Mekon sulkeminen
Mekon sulkeminen 2

Nyörittäminen

Nyörittäminen aloitetaan ylimmistä lenkeistä ja edetään alaspäin. Nyörinaru pujotetaan lenkkiin mekon sisäpuolelta ulospäin. Pujota nyöri toiselta puolelta toiselle puolelle aina ensimmäiseen vapaaseen lenkkiin. Voit pujottaa nyörinpäitä vuorotellen, yksi lenkki kerrallaan. Viimeisten lenkkien jälkeen nyöri solmitaan rusetille, ja rusetin voi vielä tarvittaessa varmistaa sitomalla rusetin lenkit solmulle. Rusetin voi jättää mekon ulkopuolelle näkyviin, tai laittaa mekon sisäpuollelle.

Kuvan 1 keltaisessa mekossa nyörinarut lähtevät mekon etuosasta olkaimina. Tämän tyyppisissä mekoissa nyörit menevät yleensä selän keskeltä ristiin, eli nyörit pujotetaan vastakkaisten puolten ylimpiin lenkkeihin. Sen jälkeen nyöritetään normaalisti.

Kuvan 2 sinisessä mekossa nyörinaru on erillisenä. Se pujotetaan ensin läpi ylimmistä lenkeistä niin, että molemmat päät ovat yhtä pitkiä. Sen jälkeen nyöritetään normaalisti. Mikäli mekossa on nyörin takana lista ja siinä on nappi, kannattaa oikeanpuoleinen yksittäinen nappi jättää auki. Napin auki jättämällä listalla on enemmän liikkumavaraa, eikä se mene ryttyyn.

IMG_20230127_125852_edited.jpg
IMG_20230127_130058_edited.jpg

Vuokrausehdot

  • Puolet vuokrahinnasta on varausmaksu ja se maksetaan varauksen yhteydessä. Vuokraus on sitova, kun varausmaksu on maksettu. Toinen puolikas maksetaan noudettaessa.

 

  • Vuokrauksen peruuntuessa yrityksellä on oikeus pitää maksettu puolikas vuokrahinta kulujensa, sovitustyön ja varattuna säilyttämisen korvauksena. Jos mekkoon on ehditty jo tekemään ompelumuutoksia, yrityksellä on oikeus periä asiakkaalta ompelusta aiheutuneet työ- ja materiaalikulut. 

 

  • Mekkoihin tehtävistä ompelutöistä veloitetaan aina erikseen. Pesu kuuluu vuokrahintaan, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia siitä.

 

  • Mekko noudetaan myymälästä sovittuna ajankohtana ennen juhlapäivää ja palautetaan juhlaa seuraavalla viikolla tai muulloin sopimuksen mukaan. Vuokra-aika on max 2 viikkoa ja ylimenevistä päivistä veloitamme 10€/päivä.

 

  • Mekko palautetaan vuokraamon henkarissa ja pukupussissa. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan vuokratuille tuotteille sattuneet vahingot. Veloitamme korjauksista tapauskohtaisesti.

bottom of page