top of page
vintage-4288124_1280.png

Ohjeita vuokraajalle

Kiitos, kun valitsit meidät osaksi tärkeää juhlapäivääsi! <3

Otamme mielellämme vastaan kuvia tanssiaispäivältä esimerkiksi Ig:ssä @miobellaseinajoki. Ilmoitathan kuvan yhteydessä, jos et halua meidän jakavan kuvaasi.

Lisäsimme tälle sivulle muutamia usein esille tulleita kysymyksiä, ja ohjeita mekkojen kiinnittämiseen. Jos tarvitset apua mekkoon tai vannehameeseen liittyvissä asioissa, soita tai tekstaa 0451404650 tai laita sähköpostia info@miobella.fi

Kysymyksiä ja vastauksia

- Milloin vuokrattu mekko/vannehame täytyy palauttaa?

Sovimme tarkemmasta palautuspäivästä vuokraajan kanssa, mikäli tarvitsemme esimerkiksi vannehameita toisille vuokraajille pikimmiten. Jos emme ole sopineet kanssasi tiettyä palautuspäivää, riittää kun palautat vuokraamasi tuotteet tanssien jälkeisellä viikolla, kuitenkin niin, että vuokra-aika on maksimissaan kaksi viikkoa. Yli menevistä päivistä veloitamme 10€/päivä.

- Miten palautan vuokraamani mekon/vannehameen?

Vuokratut tuotteet voi palauttaa myymälämme aukioloaikana. Aulasta löytyy yleensä rekki vuokrapalautuksia varten. Mekon/vannehameen voi jättää roikkumaan rekille, jos mekon pukupussin taskusta/vannehameen muovipussista löytyy vuokraajan sukunimi. Jos nimi puuttuu, voi vuokratun tuotteen tuoda myös kassalle.

- Mitä tehdä, jos mekko hajoaa juuri ennen tansseja/harjoituksissa?

Hajoamisten välttämiseksi toivomme, että mekkojen kanssa liikutaan varoen ja vetoketju suljetaan oikein (katso kuvaohje alempaa tältä sivulta). Jos tanssiaispaikka on lähellä Seinäjokea, tule suoraan käymään tai soita meille. Suosittelemme myös aina ottamaan tanssiaispaikalle mukaan neulan ja lankaa sekä hakaneuloja. Myös joidenkin koulujen opettajat/vastuuhenkilöt saattavat olla varautuneita korjaustilanteisiin. Jos hätätilanne vaatii mekon pikakorjaamista neulalla, on se täysin sallittua vaikka kyse olisikin vuokramekosta.

- Mekon vetoketjusta irtosi koukku, mitä teen?

Jos mekon vetoketjun yläosasta irtoaa koukku tai sen vastapala, ei kannata hätääntyä. Koukku on tarkoitettu vain helpottamaan mekon vetoketjun vetämistä kiinni. Vetoketju on mahdollista sulkea turvallisesti myös ilman koukkua (ohje kiinnitykseen alempana).

- Mekon helma repeytyi tai sotkeutui, mitä teen?

Palauta mekko meille siinä kunnossa kuin se on. Älä pese tai korjaa mekkoa itse tanssien jälkeen. Ensisijaisesti pyrimme korjaamaan repeymät ja pesemään pois tahrat. Yleensä mekoille sattuneet vahingot ovat ratkaistavissa, mutta jos mekkoa ei voi korjata tai putsata, olemme teihin yhteydessä sopiaksemme jatkosta. 

Vetoketjun kiinnitys

Piilovetoketjua ei kannata milloinkaan sulkea kireässä V-asennossa, sillä ne ovat herkkiä rikkoutumaan. Jos mekossa on koukku tallella(kuva 1), kannattaa koukku laittaa ensimmäisenä kiinni. Jos vetoketju tuntuu edelleen kireältä koukun ollessa kiinni tai mekossa ei ole koukkua(kuva 2), voi mekon käyttäjä painaa käsillään kylkiään vasten ja työntää kangasta peukaloilla vetoketjua kohti. Tämä helpottaa vetoketjun kiinnitystä.

Älä koskaan yritä vetoketjua kiinni yksin!

Mekon sulkeminen
Mekon sulkeminen 2

Nyörittäminen

Nyörittäminen aloitetaan ylimmistä lenkeistä ja edetään alaspäin. Nyörinaru pujotetaan lenkkiin mekon sisäpuolelta ulospäin. Pujota nyöri toiselta puolelta toiselle puolelle aina ensimmäiseen vapaaseen lenkkiin. Voit pujottaa nyörinpäitä vuorotellen, yksi lenkki kerrallaan. Viimeisten lenkkien jälkeen nyöri solmitaan rusetille, ja rusetin voi vielä tarvittaessa varmistaa sitomalla rusetin lenkit solmulle. Rusetin voi jättää mekon ulkopuolelle näkyviin, tai laittaa mekon sisäpuollelle.

Kuvan 1 keltaisessa mekossa nyörinarut lähtevät mekon etuosasta olkaimina. Tämän tyyppisissä mekoissa nyörit menevät yleensä selän keskeltä ristiin, eli nyörit pujotetaan vastakkaisten puolten ylimpiin lenkkeihin. Sen jälkeen nyöritetään normaalisti.

Kuvan 2 sinisessä mekossa nyörinaru on erillisenä. Se pujotetaan ensin läpi ylimmistä lenkeistä niin, että molemmat päät ovat yhtä pitkiä. Sen jälkeen nyöritetään normaalisti. Mikäli mekossa on nyörin takana lista ja siinä on nappi, kannattaa oikeanpuoleinen yksittäinen nappi jättää auki. Napin auki jättämällä listalla on enemmän liikkumavaraa, eikä se mene ryttyyn.

IMG_20230127_125852_edited.jpg
IMG_20230127_130058_edited.jpg

Vuokrausehdot

  • Puolet vuokrahinnasta on varausmaksu ja se maksetaan varauksen yhteydessä. Vuokraus on sitova, kun varausmaksu on maksettu. Toinen puolikas maksetaan noudettaessa.

 

  • Vuokrauksen peruuntuessa yrityksellä on oikeus pitää maksettu puolikas vuokrahinta kulujensa, sovitustyön ja varattuna säilyttämisen korvauksena. Jos mekkoon on ehditty jo tekemään ompelumuutoksia, yrityksellä on oikeus periä ompelumuutoksista aiheutuneet työ- ja materiaalikulut. Vuokra-aika on max 2 viikkoa ja ylimenevistä päivistä veloitamme 10€/päivä.

 

  • Mekkoihin tehtävistä korjauksista ja lyhennyksistä veloitamme aina erikseen. Pesu kuuluu vuokrahintaan, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia siitä.

 

  • Mekko noudetaan myymälästä sovittuna ajankohtana ennen juhlapäivää ja palautetaan juhlaa seuraavalla viikolla tai muulloin sopimuksen mukaan.

 

  • Mekko palautetaan vuokraamon henkarissa ja pukupussissa. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan vuokratuille tuotteille sattuneet vahingot. Veloitamme korjauksista tapauskohtaisesti.

bottom of page